11
04
2010
--

Elmúlik!

"Egyszer egy indiai hercegnő az édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset.

Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokban vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, a boldog időszakokban pedig óvatosságra inti.

A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyűrűt. Egyetlen szót vésett bele:

'ELMÚLIK' "

Ez a kedves kis anekdota nagyon sokat segített már nekem.
Ha bánat, rosszkedv, szorongás, félelem vagy rosszullét gyötör, Te is tudd, hogy elmúlik! A következő pillanatban, percben, órában, napon minden más lehet. Légy ennek tudatában minden nehéz pillanatban, és bizakodva várd a következőt, érdemes kibírni, érdemes a következő napon is felkelni! Sosem tudhatod, mi történik a következő pillanatban. Lehet, hogy jön egy kedves telefonhívás, lehet, hogy hallasz egy új gyógymódról, lehet, hogy valaki a törődéséről és szeretetéről biztosít, vagy egyszerűen csak kisüt a Nap a felhők közül. A lényeg csak az, hogy légy nyitott ezekre, és vedd észre, ha elmúlt a rossz, ne maradj benne "megszokásból"! Kitartóan várd a jót és örömmel fogadd el, ha megérkezett! Mert megérdemled! :)

Kitartás!

                   

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr732384028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)