11
21
2011
--

A nap videója - Kedvesség bumeráng

Ahogy a Pay it forward - A jövő kezdete c. film mondanivalója is nagyon megfogott, ugyanannyira elgondolkodtató ez a kis videó is.
Készítői a "Kedvesség bumeráng" címet adták neki.

Nagyon sok gondolat és érzés merült fel bennem a kisfilm hatására.
Számomra nagyon jó érzés látni benne azt a folyamatot, ahogy az emberek egymás iránti figyelmessége, kedvessége egy-egy pici mozzanatból egy csodálatos "lavinává" áll össze, és csak hömpölyög tovább. Hiszem hogy ez az életben is így működik, csak ott nem mindig látjuk meg a jótettek láncolatát. De ha látjuk, ha nem, attól még létezik. Sok kicsi jó összadódva óriási erőre képes.

Tetszik, ahogy ez a film olyan közel hozza és kézzelfoghatóvá teszi azt, hogy egy jobb világért, a változásért mi tudunk a legtöbbet tenni. Mi, hétköznapi emberek. Nem másoktól, vagy a nagy vezetőktől kell várni hogy javuljon a világ. Miénk a változtatás felelőssége, de a jó hír, hogy ehhez minden képességünk is megvan. Minden egyes ember, minden egyes nap tud érte tenni valamit. Itt és most.

A kisfilmen látszik, hogy az az ember is örül, aki kapott valamit, de azt is jó érzés tölti el, aki ad. És ez utóbbi nagyon fontos. Amikor adunk, ne mérlegeljük hogy kapunk-e valamit cserébe, ahogy olyan feltételhez se kössük, hogy csak akkor adok, ha majd ő is továbbadja. Az már nem a mi dolgunk. Ha feltételek és elvárások nélkül tudunk adni, akkor fogjuk igazán megérezni, hogy adni jó.

És nekünk csak ennyit kell tenni. Észrevenni és megragadni az alkalmat, amikor adhatunk.

Egy bátorító mosolyt, egy kedves köszönést, egy megértő érintést. Segítő kezet, egy jókívánságot, egymásra figyelést. Bármit, ami fordított helyzetben nekünk is jólesne.

Apró pici dolgok ezek, egyesével talán jelentéktelennek látszó részletek. Ugyanakkor éppen ezekből az apró építőkockákból áll össze a nagy egész. Az életünk, a világ, amiben élünk, a környezetünk, a légkör ami körülvesz minket. Ahogy a szereplők, úgy mi is  is - ha csak pillanatokra is - egymás életének részesei leszünk. És amikor kapcsolatba kerülünk egymással, fontos hogy milyen minőséggel, odafigyeléssel tesszük azt.

Aztán - mivel a világ egyensúlyra törekszik - egy szép napon, amikor nem is várjuk, hozzánk is visszatérhet a kedvesség bumeráng.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr513400886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)