03
03
2011
--

"Senki sem tökéletes" helyesen: Mindenki tökéletes!

Számodra mit jelent az hogy tökéletes? Te tökéletesnek tartod Magad?

Szerintem mindenki tökéletes. De nem a szirupos filmekben és idealista reklámokban látható értelemben. Az a világ a tökéletesség fogalmát utópisztikussá teszi és túlmisztifikálja, mintha az csak néhány szerencsés kiválasztott kiváltsága lenne. Emellett előszeretettel elhiteti velünk, hogy ha valami nem "tökéletes" az életünkben azt szégyellni kell, akkor kevesebbek vagyunk mint a többiek és azonnal meg kell javítsuk, le kell cseréljük hogy elfogadjanak minket. Minden téren megmutatja, mi lenne a "tökéletes", hogy legyen mit hiányolnunk és hajszolnunk, hogy legyen miről ábrándoznunk (hiszen ezek az iparágak ezekből az illúziókból élnek). Majd a "tökéletes" iránti konstans vágyakozással észrevétlenül konzerváljuk is az elégedetlenségünket és boldogtalanságunkat és még inkább elvágyódunk a "tökéletesbe". Aztán hogy ne ábránduljunk ki teljesen, néha bekukkanthatunk a "tökéletes" élet kulisszái mögé és megnyugodhatunk, hogy Ők is csak ugyanolyan emberek mint mi, és "senki sem tökéletes". És aztán megint elkezdünk hinni nekik...

Most dobjuk le ezt az utópisztikus maszkot a tökéletességről és közelítsük meg másként. Ne a külsőségek, hanem a belső tartalom felől.

Szerintem mindenki tökéletes. A lelki fejlődés, a személyiség fejlődése, az életfeladat, a sorsszerűség szempontjából. Minden pont olyan és pont úgy történik, ahogy az számodra a fejlődésedhez szükséges, vagyis ahogy az tökéletes. Hiszem hogy a fejlődés végett élünk itt a Földön. Bár mindenki más-más szinten jár, és más-más életfeladata van, de ahhoz mérten tökéletes életutat jár be.

Igen, tökéletes az életed és tökéletes vagy Te is!

Tökéletesek (voltak) a szüleid. Tökéletesek a gyerekeid. Tökéletesek az embertársaid. Tökéletesek a döntéseid és az ő döntéseik is, hiszen tökéletesen tükrözik, hogy adott pillanatban ki hol tart a lelki fejlődésben. Képességeihez és helyzetéhez mérten mindenki tökéletesen viselkedik.

Te is tökéletesen ott tartasz az életedben, ahol tartanod kell. Ne okold magad, másokat vagy a sorsot. Tökéletes élethelyzetben vagy ahhoz, hogy megtedd a következő lépést ami a fejlődésedet, célodat szolgálja, vagy hogy kilábalj a nehézségekből. Itt és most minden ami körülvesz tökéletes, mert Te választottad magadnak.
És mert Te választottad, nem lehet más, mint számodra a jelen élethelyzetben létező legtökéletesebb!

Félreértés ne essék, nem arra gondolok hogy magunktól eltelve hirdessük hogy tökéletesek vagyunk és semmi szükségünk a fejlődésre. Hanem arra, hogy ismerjük fel és fogadjuk el amink van és amink nincs, amilyenek vagyunk és amilyenek nem vagyunk.

Szóval ne törd Magad azon, hogy tökéletes gyerek, szülő, vállalkozó, szerető, barát, társ légy. Ne élj szorongásban amiatt, hogy valaki más elvárásainak megfelelj, ne hagyd hogy azt éreztessék, nem vagy elég jó. Tökéletes vagy. De ne igyekezz megváltoztatni másokat sem, hiszen ők pedig úgy tökéletesek! Tartsd tiszteletben hogy ők más életutat járnak be. Megértés, elfogadás, kommunikáció útján közelíts hozzájuk, hiszen az se véletlen hogy egy rövidebb vagy hosszabb életszakaszban részt vesztek egymás életében.

Ne hajszold a tökéletes munkahelyet, a tökéletes nyaralást, a tökéletes lakást, a tökéletes kapcsolatot, a tökéletes alakot, a tökéletes külsőségeket.
Élj a jelenben, a mostban, fogadd el tökéletesnek amit megteremtettél, ami adatott.
(Egy kis humoros angol kitérővel azt mondhatnánk, ez a 'Present Perfect'. És itt jegyzem meg, hogy az angol nyelvben a jelen és az ajándék ugyanaz a szó! Nem érdekes?)

Légy boldog és elégedett azzal ami van, mert oka van annak, amiben most élsz, valamit megtapasztalsz, megtanulsz általa, hát ezért tökéletes a számodra. 

És senkinek el ne hidd, hogy nem vagy tökéletes! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr862706982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)