10
13
2011
--

Érezni emberi dolog!

Ma hallottam egy újabb gondolatot a sírás kapcsán.

Ennek a lényege az volt, hogy ha valaki a jelenlétedben sír, ne legyél zavarban tőle, hanem légy büszke magadra, hogy olyan biztonságban érzi magát veled, hogy sírni tud előtted. A legjobb amit tehetsz ha hagyod hogy sírjon és ezáltal megkönnyebbüljön.

Mivel korábbi bejegyzésemben is foglalkoztam ezzel a témával, ezért akartam ezt is megosztani.

Aki nem mutat meg a valódi érzéseiből semmit, még a legközelebbi családtagjai vagy barátai előtt sem, az egy olyan maszkot visel magán amivel elzárja magát a környezetétől. Valószínűleg azért teszi ezt, hogy megóvja magát a sérülésektől. De így nemcsak a sérüléstől, hanem attól is elszigeteli magát, hogy őszinte megértést és elfogadást kapjon. Pedig arra mindannyiunknak szüksége van.

Senki sincs egyedül semmilyen problémájával vagy érzésével, csak ez a mszkok mögé rejtőzve nem látszik. Sokkal több közös van bennünk az embertársainkkal, mint gondolnánk. Mindenki, minden egyes ember vágyik a szeretetre, törődésre és megértésre. És mindenki meg is érdemli azt!

Az érzelmek nem jók vagy rosszak, hát ne félj a sajátjaidtól sem és ne ítéld meg a másik emberét sem! Ha megpróbálod meghallgatni és megérteni, már sokat segítettél neki. És ezt a segítséget Te is meg fogod kapni amikor szükséged lesz rá. Lehet hogy nem ugyanattól az embertől, vagy nem ugyanolyan formában, de Rád is figyel valaki. De hogy segíteni is tudjon, fel kell fedni az érzéseidet.

Érezni nagyon is emberi dolog és mindenkiben nagyon-nagyon sok érzés lakik, ebben biztos vagyok. De abban nagy különbség van, hogy ebből ki mennyit mutat meg. Ha már a világban annyira szeretünk jelzőket aggatni egymásra, én szívesebben vagyok érzékeny vagy érző ember, mint érzéketlen. És Te?

Írd le magadnak, írd le a másiknak, mondd el másoknak, mutasd ki, ismerd fel, vállald fel...elő az érzelmekkel!!!

 masks.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr293300627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)